Astăzi, au inceput înscrierile pentru examenul de bacalaureat, sesiunea de vară. Elevii din clasele a-XII-a, din acest an scolar, dar si cei din sesiunile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat, se pot înscrie la prima sesiune a acestui examen până pe 30 mai, zi în care se vor încheia si cursurile pentru clasele a-XII-a.

Examenul national de bacalaureat va începe în 10 iunie, cu evaluarea competentelor lingvistice, de comunicare orală în limba românã. Prima probã scrisă, cea la limba si literatura românã, va avea loc în 30 iunie, iar ultima, cea la alegerea profilului si specializãrii, este programatã pe 4 iulie. Olimpicii au început mai devreme, iar astãzi au sustinut deja prima probã scrisă la limba si literatura română. Primele rezultate se vor afișa în 7 iulie, iar cele finale, după solutionarea contestațiilor, în 11 iulie. Reamintim că în anul trecut, la prima sesiune a examenului de bacalaureat, procentul de promovare a fost de 56,4%. Un rezultat considerat încă sub așteptări, dar mai bun decât în anii precedenti.
Saptamana aceasta urmează evaluarea nationalã la clasa a IV-a va începe miercuri cu proba la limba română. Testarea se va încheia pe 30 mai cu proba la limba maternă pentru elevii apartinând minoritătilor naționale. Elevii de clasa a IV-a vor mai sustine pe 29 mai proba la matematică.

Următoarele evaluări la clasele a II-a vor avea loc între 2-4 iunie si la clasa a VI-a între 5-6 iunie. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internationale. Durata alocatã rezolvării testelor va fi de 25 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a si 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a IV-a si la clasa a VI-a. Elevilor nu li se vor acorda note sau calificative, iar rezultatele obtinute nu se înregistrează în catalogul clasei. Totodată, rezultatele individuale nu se afiseazã.

Împarte cu prietenii tăi: