Prima proba rste cea la Limba Română şi prima Limbă străină studiată, engleză sau franceză, în cadrul Evaluării Naţionale, urmând ca mâine sa susţină proba la Matematică şi Ştiinţe ale Naturii, protrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Durata alocată rezolvării textelor va fi de 60 de minute pentru fiecare. Testele se vor da in sala de clasa unde elevii invata de obicei iar programul scolar nu va fi afectat decat in mica masura. Pentru elevii de clasa a 6-a testarile vor incepe la ora 11.00. Evaluarea se face in maximul 7 zile, profesorii evaluatori fiind altii decat cei care predau la aceste clase in aceiasi scoala. Testele sunt confidentiale, rezultatele vor fi comunicate doar parintilor iar discutiile cu parintii pe marginea rezultalelor testarii se vor purta doar intre profesori si parinte. Testele vor fi pastrate in arhiva scolii pana cand elevul va termina ciclul gimnazial. Notele obtinute nu vor fi trecute in catalog. Rezultatele vor oferi profesorilor, elevilor şi părinţilor informaţii despre nivelul de pregătire şi despre ceea ce trebuie îmbunătăţit, a precizat Ministerul Educaţiei.

La nivel naţional, va exista un raport cu evaluări pe fiecare competenţă pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care va sta la baza măsurilor care vor trebui adoptate în vederea medierii deficienţelor, precizează Ministerul Educaţiei.
Până acum, elevii claselor a 2-a şi a 4-a au susţinut evaluările naţionale. Testul pune accent pe capacitatea elevului de a utiliza si corela informatiile acumulate, a precizat purtatorul de cuvânt al Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

Împarte cu prietenii tăi: