La proba de evaluare a competenţelor digitale, 67% dintre candidatii la Bacalaureat au obtinut calificativul „experimentat, cu 5% mai mult decat anul trecut. Absolvenţii de clasa a XII-a s-au descurcat mai bine anul acesta şi la proba orală de limba română. Dar 3 elevi au fost eliminaţi din examen. 21% dintre ei au primit calificativul „avansat”, iar 9 procente au cunoștințe de nivel mediu. Săptămâna aceasta candidaţii au susţinut proba de evaluare a competenţelor digitale, după care urmează testul de limbă straină între 23-27 iunie.Potrivit calendarului Ministerului Educatiei, urmeaza ca in saptamana viitoare sa aiba loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. In perioada 30 iunie – 4 iulie vor avea loc examenele scrise. Rezultate partiale vor fi afisate pe 7 iulie, iar eventualele contestatii vor putea fi depuse in aceeasi zi. Pe 11 iulie vor fi afisate notele finale.
Absolventii care nu vor lua examenul de Bacalaureat pot primi meditatii in scoli. Acestea vor fi organizate in perioada octombrie – ianuarie, pentru a putea sustine examenul in lunile februarie – martie anul viitor. Declaratia a fost facuta de Ministrul Educației, Remus Pricopie. Absolvenţii de liceu promovează examenul de BAC dacă au susţinut probele de evaluare ale competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea.

În acelaşi timp, absolventii de clasa a VIII-a se pot înscrie la evaluarea nationalã. Miercuri este ultima zi de înscrieri, iar prima probã, cea scrisã la Limba si Literatura Românã, are loc pe 23 iunie. Urmeazã proba scrisã la Limba si Literatura Maternã pentru elevii apartinând minoritãtilor nationale si testul la Matematicã. Elevii vor afla primele rezultate pe 27 iunie. Pana la inceperea examenelor, toate scolile gimnaziale sunt obligate sa ofere meditatii si consultatii elevilor care urmeaza sa sustina evaluarea nationala. Prezenta nu este obligatorie.

Împarte cu prietenii tăi: