O unitate de cazare si ingrijire a persoanelor cu dizabilitati din Botoșani, construita si dotata dupa normele europene, isi tine usile inchise din lipsa de personal.

Este cazul centrului pentru persoane cu dizabilitati din comuna Stauceni, pentru care Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a scos la concurs aproape 40 de posturi. Surpriza insa! Nu prea sunt doritori, nici macar pentru functia de sef.

Singurul locatar, daca il putem numi asa, este paznicul care are grija zi si noapte ca nu cumva vreun curios sau rauvoitor sa atenteze la investitia din fondurile Bancii Mondiale.

Dupa numeroase eforturi pentru deblocarea celor aproape 40 de posturi aferente unitatii, deschiderea acesteia spre functionare pare tot mai indepartata. Nu birocratia este obstacolul, ci lipsa candidatilor pentru ocuparea posturilor sau, in cazul multora dintre cei care si- au depus dosarele, neindeplinirea conditiilor necesare.

Se vede treaba ca scaunul de sef nu e atractiv atunci cand salarizarea nu e pe masura functiei. Nici alte persoane din cadrul directiei nu si-au manifestat dorinta de a ocupa functia, macar pe perioada determinata. Conducerea DGASPC spera ca urmatoarele concursuri care se vor organiza pentru ocuparea posturilor sa aiba rezultatele scontate, pentru ca unitatea sa poata fi deschisa in aceasta toamna. Centrul de Ingrijire a persoanelor cu dizabilitati din comuna Stauceni va pune la dispozitia celor 50 de beneficiari deja stabiliti, conditii si dotari la nivelul normelor europene

Împarte cu prietenii tăi: