Patronul unei firme de panificaţie din judeţul Botoşani este cercetat pentru evaziune fiscală, după ce a fost prins că producea şi comercializa pâine fără a respecta prevederile legale şi normele de igienă.

Neregulile au fost depistate, cu ocazia unor controale desfăşurate de poliţişti, în colaborare cu specialişti din cadrul Direcţiei Agricole Judeţene Botoşani, Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani şi Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani.

Echipa de control a gasit la cele 3 puncte de lucru ale unui singur operator economic persoane care munceau la negru, abateri de la normele de igiena si deficiente în întocmirea documentelor financiar-contabile.

Deasemenea, pentru producerea pâinii, reprezentantii societatii utilizau o locatie din orasul Saveni apartinând unui alt operator economic de profil, în prezent aflat în insolventa, pentru care nu detinea autorizarile necesare, fara sa fie declarat la organele fiscale si fara existenta documentelor legale la locul desfasurarii activitatii, fapt pentru care a fost indisponibilizata cantitatea de 7.620 kg faina în valoare de circa 16.000 lei, înscrisuri si alte mijloace materiale de proba.

Împarte cu prietenii tăi: