Banii sunt obținuți prin așa numitul program NER 300 care obligă poluatorii să plătească pentru dezvoltarea noilor tehnologii cu emisii reduse de dioxid de carbon.
Printre proiectele selectate se află, în premieră, unul prin care se va capta și stoca în siguranță carbonul provenit de la arderea cărbunelui într-o centrală din Marea Britanie.
Acest proiect va îndepărta anual o cantitate de bioxid de carbon echivalentă cu cea produsă prin circulația a peste 1 milion de mașini.
O altă noutate o reprezintă realizarea, tot cu ajutorul acestei surse de finanțare, a primului proiect transfrontalier, ce presupune construirea, peste granița franco-germană, a unei instalații geotermale.
Comisarul european pentru politici climatice, Connie Hedegaard explică importanţa acestei finanţări:

„Europa este, de departe, cea mai mare importatoare de combustibili fosili din lume.
Rusia si alţii pot ameninţa cu oprirea aprovizionării cu petrol și gaze, dar nimeni nu poate îngheța soarele nostru sau vântul. Nimeni nu ne poate taxa pentru energia pe care nu o consumăm, energia pe care o salvăm. Deci, securitatea energetică și conservarea mediului trebuie să meargă mână în mână și acesta este motivul pentru care energiile regenerabile și eficiența energetică sunt două ingrediente-cheie în tranziția spre o societate bazată pe emisii reduse de carbon.”

Împarte cu prietenii tăi: