Între instituţiile de învăţământ superior cu toate programele intrate în lichidare în anul universitar 2014-2015 se numără şi Mihail Kogălniceanu din Iaşi.
De asemenea, Universitatea Apollonia va fi monitorizată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi de Ministerul Educaţiei.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a precizat că studenții care sunt deja înmatriculați la astfel de universități, nu vor avea probleme la obținerea unei diplome la sfârșitul studiilor.

Mihnea Costoiu a indicat, totodată, că viitorii studenți trebuie să fie foarte atenți atunci când își vor alege programul de studii superioare pentru anul universitar 2014-2015.
Anton Hadăr, preşedintele Federației Sindicale ALMA MATER, a declarat, că astfel de măsuri de închidere a universităților s-ar putea repeta în viitor.

Potrivit hotărârii guvernului, universitatea Mihail Kogălniceanu din Iaşi se va închide în lipsa posibilităţii de a fuziona cu alte instituţii de învăţământ superior, a declarat Cristian Sandache, rectorul universităţii.

De asemenea Universitatea „Apollonia” din Iaşi nu va putea organiza admitere la specializările Medicină dentară, Tehnică dentară, Comunicare şi relaţii publice şi Jurnalism. Mai rămân doar 2 specializări, unde pot fi înmatriculaţi câte 20 de studenţi, instituţia funcţionând cu autorizaţie provizorie.

Împarte cu prietenii tăi: