Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o hotărâre prin care lichidează patru universităţi private şi 135 de programe de studii.

Pentru specializările care intră in lichidare nu va mai fi organizat examen de admitere. Pe lista universităţilor afectate se numără şi Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu-Mureş, care îşi pierde astfel specializările Calculatoare şi tehnologia informaţiei, Mecatronică şi robotică şi Ştiinţe administrative. Rectorul UPM, Călin Enăchescu, a precizat că aceste specializări au fost scoase la cererea universităţii, pentru că nu mai erau competitive pe piaţa muncii.

În proiectul hotărârii de Guvern se afla şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu-Mureş, cu specializarea Asistenţă de farmacie.

Rectorul UMF, Leonard Azamfirei, a explicat că specializarea a fost inclusă pe listă dintr-o eroare şi aceasta nu este în lichidare.

Instituţiile de învăţământ superior cu toate programele intrate în lichidare în anul universitar 2014-2015 sunt Institutul Teologic Româno-Catolic din Bucureşti, Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti, Universitatea Mihail Kogălniceanu din Iaşi şi Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara

Împarte cu prietenii tăi: