Este concluzia administratorului mai multor blocuri de locuinţe ANL din Târgu-Mureş, Călin Moldovan, care susţine că preţurile sunt prea mari şi unii nu au locuri de muncă pentru a se împrumuta la bănci.
Acesta crede că mai mult de 15% dintre chiriaşi nu-şi vor putea permite să cumpere apartamentele în care stau
Şeful Direcţiei Patrimoniu din Primaria Târgu-Mureş, Bako Attila, a precizat că în municipiu există 331 locuinţe ANL, din care 20 au fost vândute persoanelor evacuate din locuinţe naţionalizate.

În Târgu-Mureş, preţul locuinţelor ANL este evaluat de SC Locativ în funcţie de uzura apartamentelor, pornindu-se de la suma de 326 euro pe metru pătrat, a arătat Bako Attila.
Viceprimarul Reghinului, Daniel Gliga, a declarat că, până acum, pentru cele 54 apartamente ANL din municipiu nu s-a înregistrat nici o cerere de cumpărare pentru că sunt scumpe.

În Sighişoara au fost deja întabulate 141 de apartamente ANL şi sunt gata de vânzare. Celelalte 64 de apartamente vor fi întabulate până la toamnă, susţine primarul municipiului, Dorin Dăneşan
Chiriaşii locuintelor ANL, destinate închirierii, le vor putea cumpăra în rate lunare, Guvernul adoptând ieri un act normativ în acest sens.
În prezent, pentru a deveni proprietarii acestor locuinţe, tinerii trebuie să achite integral pretul la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare.

Împarte cu prietenii tăi: