Este vorba despre un centru de excelență de referință în Regiunea Centru, în domeniul cardio-neurologiei, și va fi singurul de acest gen din țară.
Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș a câștigat un proiect european pentru construirea acestuia iar investiția se ridică la circa 10,5 milioane de euro.

În Campusul Universității va fi construită, astfel, o clădire nouă care va cuprinde 10 laboratoare, 4 de cercetare și 6 laboratoare de explorări funcționale, cu peste 400 de echipamente de cercetare științifică.
Pentru Universitate, aceasta reprezintă ”evenimentul anului”, spune rectorul UMF Tîrgu-Mureș, prof.univ.dr. Leonard Azamfirei.

Laboratoarele de explorări sunt pentru analize de imunologie, citologie, biologie moleculară și genetică, imagistică cardiacă și electroencefalografie dar va funcționa și o bancă de ADN și plasme.
În Centru de Cercetări Medicale de la Tg. Mureş vor lucra chimiști, biologi, fizicieni și personal medical.

Acest proiect aduce și două premiere naționale, și anume înființarea Programului de evaluare a riscului genetic pentru bolile cardiovasculare și a unui Centru de referință pentru bolile cardiace congenitale.
UMF Târgu-Mureș este acum în faza de contractare a acestui proiect iar termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2015.

Împarte cu prietenii tăi: