Festivalul National CAMENA Piatra Neamt 2014

În perioada 21 – 22 Iunie 2014, la Piatra Neamţ în Sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ s-a desfăşurat cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri „CAMENA” !

După faza de preselecţie au ajuns în finala concursului 139 participanţi din toată ţara, evenimentul bucurându-se de o atenţie şi de o apreciere din ce în ce mai mare!

Interviu cu Prof. Luminiţa Moscalu – organizatorul Festivalului Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineri CAMENA şi cu compozitorul MIHAI ALEXANDRU – Preşedintele Juriului, realizat de colega noastră Mona Vîlceanu de la Radio România Iaşi!

 

În cadrul Galei Laureaţilor, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat 2 premii speciale de promovare TINERE TALENTE unor tineri muzicieni interpreţi cu calităţi artistice deosebite: DOMINIQUE SIMIONESCU din Sibiu şi CRISTIAN PRĂJESCU din Iaşi.

 DOMINIQUE SIMIONESCU

În 11 octombrie 2014 a împlinit 13 ani. Studiază muzica la Palatul Copiilor din Sibiu sub îndrumarea d-lui prof. Claudiu Nicolae Botoroagă. Este elevă în clasa a 7-a la Şc. I.L Caragiale din Sibiu.

 

Dominique Simionescu
Dominique Simionescu – Premiul TINERE TALENTE la Festiv. CAMENA 2014
Dominique Simionesc 2
Dominique Simionescu – Premiul TINERE TALENTE la Festiv. CAMENA 2014

În perioada 2012 – 2014 a participat la numeroase evenimente artistice şi emisiuni radio-tv, dintre care amintim premiile şi trofeele anului 2014:

Premiul TINERE TALENTE – Radio România Regional – Festivalul CAMENA – Piatra Neamţ

Marele Trofeu la Festivalul radiofonic Angel Music

Premiul 1 –Festivalul Internaţional MĂRUL DE AUR – Chişinău

Premiul 1 –Festivalul Flori de Cântec Românesc – Rm. Vâlcea

Premiul 1 –Festivalul Floare de Lotus – Oradea

Premiul 1 –Festivalul Bran Music Fest -Bran

Premiul 1 – Festivalul Internaţional Copil ca tine sunt si eu – Simeria

Premiul 1 – Concurs Interjudetean – Sibiu

Premiul 2 –Festivalul Neghiniţă – Bacău

 

Dominique Simionescu interpreteaza piesa Dor de viata (comp. Aura Urziceanu)

 

 

 

Acest proiect cultural-educativ este organizat de Asociaţia „EDUART CAMENA” şi Liceul de Arte VICTOR BRAUNER din Piatra Neamţ în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ – un eveniment recomandat şi susţinut de Radio România Regional cu sprijinul colegilor de la Radio Romania Iasi (multumiri Monei Vilceanu pentru colaborare)!

 

Bogdan Dragomir

Realizator Radio România Regional

Împarte cu prietenii tăi: