Gala Festivalului National MIHAELA RUNCEANU - Buzau 2014

În perioada 2-4 Mai 2014, la Buzău s-a desfăşurat cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „MIHAELA RUNCEANU – Pentru voi, muguri noi!” !

Scopul organizării acestui eveniment a fost conform celor declarate de Doamna Dr. Ioana Mihalaşcu – Director general al festivalului „… Descoperirea şi promovarea valorilor sunt considerate prioritate naţională şi vor trebui să fie în continuare; acest lucru ne sprijină în demersul nostru de a promova arta interpretativă muzicală, în realizarea educaţiei estetice şi a respectului pentru moştenirea artistică de care putem să beneficiem din plin”. 

După faza de preselecţie au ajuns în finala concursului 135 de participanţi din toată ţara, evenimentul bucurându-se de o atenţie şi de o apreciere din ce în ce mai mare!

În cadrul Galei laureaţilor, RADIO ROMÂNIA REGIONAL a acordat 3 premii speciale de promovare TINERE TALENTE unor tineri muzicieni interpreţi cu calităţi artistice deosebite: MARIA ROBERTA POPA din Râmnicu Vâlcea, CODRUŢA FILIP din Iaşi şi Duetului TEO & CRIS (Theodora Manolache şi Cristian Prăjescu) din Iaşi.

 

Acest proiect cultural-educativ este organizat de „Asociaţia Pentru Tineret Buzău 2010” în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi recomandat şi susţinut de Radio România Regional!

 

Bogdan Dragomir

Realizator Radio România Regional

 

 

 

Împarte cu prietenii tăi: