Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică din Galați, în județ a fost confirmat clinic și serologic un caz de boală lyme acută, boală infecțioasă provocată de o bacterie, transmisă omului de căpușă.

Potrivit purtătoarei de cuvânt al DSP Galați, Liliana Iordăchescu, pacientul este un bărbat în vârstă de 62 de ani, din mediul rural. Bărbatul s-a prezentat la doctor prezentând pe piele urma de mușcătură de la căpușă. După confirmarea bolii, pacientul a primit tratamentul corespunzător în astfel de cazuri.

“Boala se manifestă printr-o pată pe piele, o roșeață, locul unde a fost căpușa și cu febră, frisoane sau mialgii”, a spus dr. Mihaela Ganea, din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Cuvioasa Parascheva”.

De la începutul anului și până în prezent, la doctor s-au prezentat 280 de gălățeni mușcați de căpușe. Medicii recomandă gălățenilor să nu intre în spațiile verzi neîngrijite, dacă o fac, să poarte pantaloni lungi, iar dacă au animale de companie, să le perie blana, urmărind cu atenție ca acestea să nu poarte deja căpușe.

Împarte cu prietenii tăi: