În ultimele 48 de ore, în cadrul unor acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea au depistat, pe lacul Gorgova, de pe raza localităţii Maliuc, patru persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 57 de ani, care desfăşurau activităţi de pescuit cu plase interzise de lege.

Asupra acestor persoane au fost descoperite 371 kilograme de peşte din diferite specii şi 53 de plase monofilament. Ultimul caz a fost înregistrat pe canalul de centură al lacului Gorgova, unde echipajul format din poliţişti de frontieră şi inspectori A.R.B.D.D., au depistat doi barbati în vârstă de 26 si respectiv 57 de ani, în timp ce efectuau activităţi de pescuit dintr-o ambarcaţiune cu motor.

În urma verificării ambarcaţiunii, au fost descoperite 13 plase monofilament în lungime de 780 m şi 175 kilograme de peşte din speciile caras şi somn. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 371 kilograme de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi două ambarcaţiuni cu motor şi plase monofilament, în lungime totală de 3.180 metri, bunuri evaluate la aproximativ 29.000lei.

Persoanele în cauză, având domiciliul pe raza judeţului Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de ,,deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament”.

Împarte cu prietenii tăi: