Conducerea unității sanitare cere mai mulți bani pentru cazurile rezolvate și pentru schimbarea categoriei de clasare în care este încadrată.
Conform grilei, Maternitatea din Brașov are standardul 2M, ceea ce înseamnă că dispune de personal medical cu o înaltă competență profesională dar și de dotare cu apartură tehnică ultraperformantă.

Managerul Spitalului de Obstetrică Ginecologie din Brașov, dr. Mircea Preda, spune însă că instituția ar merita alocarea a unor fonduri mai mari, mai ales că deservește 3 județe.
Și în ceea ce privește fondul de salarii, Maternitatea Brașov este lăsată în urma celorlalte spitale, spune liderul de sindicat, Paraschiva Balint.

O soluție la problemele financiare ale Maternității din Brașov ar fi reclasificarea acesteia în unitate spitalicească de interes regional pentru a putea primi mai multe fonduri de la bugetul central. Prefectul Brașovului, Romer Ambruş, a promis conducerii unității sanitare că va face toate demersurile necesare pentru schimbarea clasificării.
Maternitatea are anual peste 300.000 de paciente din Braşov și din județele vecine.

Împarte cu prietenii tăi: