Guvernul României și Airbus Helicopters au semnat, la sediul Guvernului, un Memorandum de Înțelegere, în cadrul unei ceremonii la care a participat premierul Victor Ponta, ministrul Economiei, Constantin Niță, președintele Airbus Helicopters – Guillaume Faury și Jean-Louis Mascle, directorul general executiv al Eurocopter România.

Memorandumul deschide calea pentru Airbus Helicopters de a-și extinde activitățile în România și de a-și dezvolta în continuare capacitățile de producție pentru elicopterul Super Puma MK1 produs la Parcul Tehnologic Aerospațial din Brașov, spune ministrul economiei Constantin Niță.

„Încrederea acordată de România grupului Airbus Helicopters este mai mult decât reciprocă și sper că investițiile pe care le-am făcut și pe care vom continua să le facem în România demonstrează acest lucru astăzi”, a spus președintele Airbus Helicopters, Guillaume Faury.
Prezența producătorului de elicoptere în Brașov datează din anul 2002 prin intermediul Eurocopter România, o societate pe acțiuni creată împreună cu IAR SA Brașov.

Peste 170 de angajați cu înaltă calificare efectuează inspecții generale și reparații pe elicopterele Puma și Super Puma, precum și activități de întreținere pentru contracte de export.
Contractul are ca obiect o flotă de 24 de elicoptere Puma Mk1 aparţinând Royal Air Force care vor fi modernizate la Brașov pentru a li se extinde durata de viață și pentru a le îmbunătăți performanța, capabilitățile în misiuni și securitatea operaţională.

Împarte cu prietenii tăi: