În data de 24 septembrie, Târgul-Mureşul se va alătura altor 15 oraşe din 11 ţări, în cadrul proiectului “Eroi fără superputeri”, în care 1000 de copii vor forma un lanţ uman în Piaţa Trandafirilor.
Evenimentul se va desfasura de la ora 9.30, în faţa statuii lui Avram Iancu, unde, în prezenţa ambulanţei Samaritenilor, va avea loc un exerciţiu de prim ajutor şi copiii vor elibera baloane cu sigla Organizaţiei Internaţionale a Samaritenilor.

Înainte de flashmob, 20 de elevi de la Colegiul National “Unirea”, Liceul Sanitar, Şcoala Generală nr. 7 şi Gimnaziul Mihai Viteazul din Târgu-Mureş vor urma cursuri de prim ajutor.
Inspectorul pentru educaţie permanentă din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Diana Niţulescu, a arătat că primul ajutor este un lucru esential de învăţat pentru copiii de orice vârstă.
Directorul Colegiului Naţional “Unirea“, Teodora Boar, a subliniat că, dincolo de acordarea primului ajutor, important pentru elevi este să înţeleagă că nu trebuie să fie indiferenţi la necazul omului căzut pe stradă.

Împarte cu prietenii tăi: