Summitul este organizat de secretarul general ONU, Ban-Ki moon; va participa și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a le cere liderilor mondiali să-și unească eforturile împotriva schimbărilor climatice și să prezinte contribuțiile țărilor lor la noul acord global asupra climei, care va fi agreat anul viitor, la Paris.

Sute de mii de oameni în întreaga lume au manifestat ieri în marile oraşe, inclusiv la Bucureşti, împotriva încălzirii glogale.
Connie Hedegaard, comisar european pentru politici climatice:
” Este cea mai mare reuniune a șefilor de state, care discută despre climă la cel mai înalt nivel atins vreodată în istoria ONU.În plus, vor fi și investitori, comunități de afaceri, vor fi deasemenea, foarte multe declarații -nu doar politice, cu intenții frumoase- ci și acțiunile foarte concrete care au fost derulate de politicieni, guverne, state, comunități de investitori. Va fi un mesaj foarte, foarte, puternic pentru lume, că politica este de folos și soluțiile sunt acolo!”

Connie Hedegaard a mai adăugat că summitul de la New York va reprezenta un impuls puternic pentru urmatorul congres asupra climei, de la Lima, și pentru ceea ce se va întâmpla anul viitor, la Paris.

Împarte cu prietenii tăi: