Prioritatea comisarului european Corina Creţu este de a folosi dezvoltarea regionala pentru crearea de locuri de munca.

Domeniul politicii regionale va contribui la politicile de dezvoltare în atât de multe domenii încât este foarte important să discutăm toate aceste aspect, începând cu întreprinderile mici şi mijlocii, inovare, energia şi aşa mai departe, cred că este important să oferim fiecărui domeniu atenţi necesară.
Ea a mai adăugat că politica regionalã este unul din cele mai importante instrumente ale solidaritãţii din interiorul UE pentru a combate inegalitãţile şi a oferi şanse tuturor, indiferent de locul în care trãiesc.
Avem în multe ţări ale UE acest nivel crescut al şomajului, de aceea, prin politica de coeziune şi prin sprijinirea IMM-urilor, este foarte important să generăm creştere economică, locuri de muncă, lucrând împreună cu alţi comisari în toate domeniile lor de activitate, pentru a maximize rata angajărilor în Europa.
Portofoliul politici regionale administreaza aproape o treime din bugetul Uniunii Europene, suma totala fiind, pentru perioada 2014 – 2020, de 350 de miliarde de euro.

Împarte cu prietenii tăi: