Deputații europeni îi vor audia pe Violeta Bulc, comisar desemnat pentru transport, și Maroš Šefčovič, propus vicepreședinte și responsabil cu uniunea energetică. Votul de aprobare sau respingere a Comisiei ca întreg, sub președinția domnului Juncker, este programat pentru miercuri.

Înainte să își poată prelua mandatul, comisarii desemnați trebuie să participe la o audiere de trei ore la Parlamentul European. În cadrul acesteia, deputații europeni evaluează competența și expertiza candidaților în domeniul portofoliului fiecăruia.
Audierile sunt evaluate de comisiile parlamentare și Conferința Președinților (președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice).
Pe 22 octombrie este programată în plen o dezbatere înaintea căreia președintele ales Jean Claude Juncker  va prezenta noua Comisie Europeană și programul de lucru al acesteia.
În aceeași zi este programat votul Parlamentului de aprobare sau respingere a Comisiei Europene ca întreg. Dacă este aprobat, noul colegiu își va începe mandatul de cinci ani pe 1 noiembrie.

 

Împarte cu prietenii tăi: