Biroul de presă al Comisiei Europene a anunțat ieri ca Uniunea Europeană va aloca 24,4 milioane de euro pentru crearea unui vaccin împotriva virusului Ebola.

Aceasta suma din bugetul Uniunii Europene va finanța cinci programe de cercetare clinică pentru descoperirea unui potențial vaccin sau testarea vaccinurilor experimentale, se menționează în comunicatul CE. Pentru a demara cât mai repede cercetările, acești bani vor fi alocați în baza unei proceduri înlesnite.
‘Suntem într-o cursă cu timpul în ceea ce privește virusul Ebola. De aceea, pe de o parte trebuie să acționăm repede, iar pe de altă parte să avem un răspuns pe termen lung la această problemă. De aceea, sunt fericit să anunț alocarea a 24,4 milioane de euro, care vor ajuta la accelerarea celor mai de perspectivă studii pentru crearea vaccinului și metodelor de tratare a acestui virus, a declarat președintele în exercițiu al CE, Jose Manuel Barroso.
Pe langa aceasta măsură, Tonio Borg, comisarul pentru sănătate a mai anunțat că:
”Statele membre sunt de acord să consolideze campaniile de conștientizare la punctele de intrare in UE și vom crea o rețea de medici voluntari, care au experiență în domeniul Ebola, pentru a susține prevenirea bolii.”
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, infecția virală a cauzat deja moartea a 4.900 de persoane, din cele aproximativ 10.000 de persoane bolnave de Ebola. Aproape toate cazurile de deces și infectare cu Ebola s-au produs în trei țări din Africa de Vest: Guineea, Liberia și Sierra Leone.

Împarte cu prietenii tăi: