Vicepreședintele pentru Uniunea Energiei, Maros Sefcovic, a declarat că vrea să construiască o Uniune care să însemne energie la prețuri accesibile, sigure și durabile.

Există un cadru politic pentru climă și energie până în 2030 ,construit în jurul a trei obiective:
reducerea internă a emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 40%;
o pondere de cel puțin 27% a energiei regenerabile obligatorii;
îmbunătățirea eficienței energetice cu cel putin 27%.

Acest acord este un pas important pentru a oferi mai multă siguranță investitorilor și va contribui la promovarea locurilor de muncă și creșterea în Europa. Există, de asemenea o strategie de securitate energetică europeană, care a fost salutată de către Consiliul European. S-au făcut progrese substanțiale în vederea realizării pieței interne a energiei.
Miquel Arias Canete, comisar pentru acțiuni climatice și energie a prezentat concluziile conferinței:
”Energia este cheia securității.  Situația din Ucraina a evidențiat vulnerabilitatea noastră și necesitatea de a îmbunătăți securitatea resurselor.
Să nu uităm că nu există securitate fără securitate energetică. Accelerând investițiile în energie vom face să crească exploziv numărul de locuri de muncă pe termen scurt și mediu.”

S-au definit cinci piloni care vor contribui la creșterea economică și a competitivității. Primul pilon va fi construit în jurul principiilor de securitate, solidaritate și încredere. Al doilea pilon va fi dedicat realizării unei piețe interne competitive..
Moderarea cererii ar fi al treilea pilon. Decarbonizarea mixului energetic al UE ar fi al patrulea pilon. Al cincilea pilon ar fi tehnologiile.
UE trebuie să vorbească cu o singură voce.

Împarte cu prietenii tăi: