Ar urma ca în urmatorii trei ani sa fie mobilizate fonduri de peste 300 de miliarde de euro, pentru investitii suplimentare. Detalii, Cristina Ion, Bucuresti FM.

 

Comisia Europeană a anunțat un plan de investiții în valoare de 315 miliarde de euro menit să relanseze creșterea economică în Europa și să creeze mai multe locuri de munca.
Referitor la acest plan, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat:

„Astăzi Europa dă o nouă pagină. După ani de zile în care am luptat să ne recâştigăm credibilitatea fiscală şi am promovat noi reforme, astăzi facem un nou pas în această direcţie. Este vorba de un plan ambiţios, dar realist pentru Europa. Europa are nevoie de un nou impuls, impuls pe care Comisia Europeană îl dă astăzi. Investiţiile în Europa înseamnă mult mai mult decât cifre, proiecte şi bani. Oamenii sunt importanţi, mai ales cei care nu au locuri de muncă. Trebuie să le transmitem un nou mesaj, lor şi lumii întregi – în Europa se fac din nou afaceri.”

Planul are trei direcţii principale – instituirea unui nou Fond european pentru investiții strategice care să mobilizeze cel puțin 315 miliarde de euro, crearea unei rezerve de proiecte pentru canalizarea investițiilor acolo unde este cea mai mare nevoie de ele şi o foaie de parcurs ambițioasă, ale cărei obiective sunt de a face din Europa un spațiu mai atractiv pentru investiții și de a elimina blocajele.
Experţii Comisiei susţin că măsurile propuse ar urma să contribuie cu cel puţin 330 de miliarde de euro anual la produsul intern brut european şi să creeze până la 1,3 milioane de locuri de muncă noi.

Împarte cu prietenii tăi: