43 de panglici şi tot atâţia absolvenţi cuprinşi de emoţia viitorului

O frumoasă manifestare dedicată celor 43 de absolvenţi din clasa a XII-a de la Liceul românesc “Nicolae Bălcescu” din Jula a avut loc pe 4 februarie, sub genericul “Balul acordării panglicii”. Şi-au luat rămas bun de la colegii şi profesorii lor o generaţie de absolvenţi ai Liceului românesc, uitându-se cu nostalgie în urmă, dar şi cu nădejde şi bucurie spre viitor. Manifestarea organizată de elevii din clasele a XI-a a început prin cuvântul festiv al doamnei Maria Gurzău Czeglédi, directorul instituţiei de învăţământ, care s-a adresat în limbile română şi maghiară absolvenţilor din clasa a XII-a, felicitându-i şi încurajându-i pentru viitor, reamintind şi câteva dintre principiile de bază, pe care le-au învăţat în timpul liceului.

Maria Gurzău Czeglédi, directorul Liceului românesc “Nicolae Bălcescu” din Jula și prof. Stela Nicula Machhour, diriginta clasei a XII-a B (reporter Ștefan Crâsta, redactor MTVA)

La acest eveniment aparte din viaţa tinerilor de vârsta majoratului, dar şi din viaţa şcolii din Jula, au participat în jur de 600 de persoane, printre care s-au numărat oficialităţi române şi maghiare, profesori, părinţi, rude şi foarte mulţi prieteni ai tinerilor.

Rând pe rând şi împărţiţi în două grupe, cei 43 de absolvenţi, ţinându-se de mână şi împreună cu diriginţii lor, au urcat pe scenă şi au prezentat un montaj literar-artistic. Elevii clasei a XII-a A au ţinut şi un moment de reculegere pentru fosta lor profesoară, Elena Olteanu, care le-a fost dirigintă timp de trei ani de zile și care s-a stins din viaţă vara trecută.

2 Ungaria 10 02

Momentul culminant al serii l-a constituit acordarea panglicii pentru fiecare absolvent, având însemnat pe ea „2013-2017”, adică începutul şi sfârşitul perioadei liceale.

3 Ungaria 10 02

Valsul tinerilor a încheiat programul festiv, absolvenţii din ambele clase prezentând câte-o coregrafie elegantă şi un dans modern, după care fiecare dintre ei şi-a invitat părinţii la dans. Spectacolul tinerilor a fost spre mândria părinţilor şi pe placul numerosului public şi al oaspeţilor, serbarea de la Liceul „Nicolae Bălcescu” continuând cu un bal de muzică și dans.

A consemnat Anca Butar, jurnalist, Foaia Românească / Jula

Foto: Foaia românească

 

 

 

Împarte cu prietenii tăi: