UNIUNEA    ETNICILOR     ROMÂNI    DIN    BULGARIA în colaborare cu Casa de Cultură „Sf Teofana Basarab” din Vidin, Societatea Culturală a Vlahilor organizează vineri, 3 martie 2017, o manifestare culturală complexă dedicată comemorării ostașilor români și a celor căzuţi pe câmpul de luptă de la Smârdan şi Vidin pentru eliberarea Bulgariei. La manifestări vor lua parte lideri ai comunităţii româneşti din Bulgaria, România şi Serbia, istorici, sociologi, jurnalişti, oameni politici, membri ai corpului diplomatic ai Ambasadei Române din Sofia, profesori universitari, studenţi. Manifestraea va debuta cu depunerea de coroane de flori la Monumentul de la Smârdan în  memoria eroilor, urmată de defilare pe traseul  Muzeul „Konac” – Piaţa „Bdinti”. Momentul culminant va consta în Ceremonia oficiala si depunerea de coroane de flori la monumentul din Piaţa „Bdinti”.

Informaţiile ne-au fost transmise de  dr. Ivo Filipov Gheorghiev, Preşedintele „AVE”Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria.

A consemnat Gabriela Rusu-Păsărin, Grupul operativ al Departamentului Studiourilor Regionale, Societatea Română de Radiodifuziune

Împarte cu prietenii tăi: