Peste 60 persoane s-au îmbolnăvit în acest an, iar Direcția de Sănătate Publică nu mai are nici un vaccin de mai bine de o lună de zile.
Din raportările medicilor de familie reiese că mai există câteva doze în județ, însă majoritatea și-au epuizat stocurile, a precizat pentru RTM purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Stelian Caraghiaur:

„Epidemia de rujeolă este încă în evoluție în județul Mureș. Comparativ cu ce raportam săptămâna trecută 56 de cazuri acum avem 52. Dar acestea sunt cazuri care, poate, au fost trimise spre confirmare acum 2,3 săptămâni și până au venit buletinele a mai durat. Vaccinul antirujeolic nu l-am primit, încă îl așteptăm. Săptămâna trecută mai erau încă 1.600 de doze în teritoriu.”

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile a atras atenția că rujeola din România s-ar putea răspândi și în alte state europene și recomandă vaccinarea, ca fiind singura soluție eficientă pentru prevenirea îmbolnăvirii.
Am solicitat niște răspunsuri în acest sens de la Ministerul Sănătății, încă de acum trei săptămâni, iar răspunsul l-am primit astăzi.
Aceștia ne informează că vaccinarea se desfășoară în condiții bune în Mureș deoarece existau 1.700 de doze de vaccin la nivelul județului, însă datele sunt din data de 15 ianuarie 2017.
3.200 de îmbolnăviri cu rujeolă au fost confirmate până acum în România, din care 16 soldate cu decese. Trei sferturi dintre cazuri au apărut la copii sub 10 ani.
Rujeola a fost depistată în 37 de județe cele mai multe cazuri fiind raportate în Caraș Severin, Arad și Timiș. În Mureș au fost confirmate până acum peste 400 de cazuri.

Cristina Bulbescu – Radio Tg. Mures

Împarte cu prietenii tăi: