Stoparea finanțării grupurilor armate din zonele de conflict prin comerțul cu minerale rare este o inițiativă legislativă importantă în combaterea terorismului și suținerea drepturilor omului. Inițiativa aparține unuia dintre europarlamentarii români și se află pe agenda sesiunii plenare a Parlamentului European din această săptămână de la Strasbourg.

De la telefonul mobil la laptop sau la tehnica aviatică, aroape toate obiectele care fac parte din cotidianul cetățeanului european contemporan conțin metale rare obținute din minerit. Este vorba despre staniu, wolfsram, tungsten și aur. Proveniența acestor materii prime este adesea controversată, explică europarlamentarul popular Iuliu Winkler care a inițiat un demers legislativ la nivelul Uniunii Europene menit să elimine orice suspiciune în acest sens.

Europarlamentarul Iuliu Winkler a inițiat acest proiect legislativ, în urmă cu trei ani, iar acum proiectul său a ajuns pe ordinea de zi a Parlamentului European, urmând să fie supus joi votului în plen.

Intregul interviul il gasesti AICI

Împarte cu prietenii tăi: