Astăzi se împlinește un an de când România beneficiază de o lege care reglementează locurile unde se poate fuma, fiind interzis fumatul în spațiile publice, inclusiv în parcurile pentru copii.

Beneficiile legii sunt deja cuantificate în rezultate medicale, spune șefa Clinicii de Pneumologie din Tîrgu-Mureș, dr. Corina Mărginean.

Potrivit unei statistici medicale efectuate după primele șase luni de la intrarea în vigoare a legii, s-a constatat că a scăzut semnificativ numărul bolnavilor care s-au prezentat la camerele de gardă și au fost mai puține crize de astm la copii.

„Au scăzut foarte mult prezentările la Camera de Gardă, în special, pentru crizele astmatice la copii pentru că ei erau total neprotejați în mediile cu fumat. Acum , dacă nu se mai permite fumatul în locurile publice, gen grădinițe, școli, creșe, cămine, s-a observat că acești copii nu mai prezintă atât de frecvente crize de astm. Pe de altă parte, prezentările la camerele de gardă pentru infarctul miocardic acut au prezentat scăderi semnificative în această direcție.”, Dr. Corina Mărginean

Intregul articol se gaseste AICI

Împarte cu prietenii tăi: