Noua carte electronică de identitate va fi un document imposibil de falsificat, a declarat luni ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

„Scopul este ca acest nou document de identificare să ofere garanții suplimentare de securitate, urmând să fie un document imposibil de falsificat. (…) Din punctul nostru de vedere, este un proiect extrem de important și dorim ca prin această abordare să ușurăm mult interacțiunea cu autoritățile”, a spus Carmen Dan, într-o conferință de presă.

Ea a precizat că persoanele care, din diferite motive, nu vor dori eliberarea unei cărți electronice de identitate nu vor fi obligate să o dețină, ele putând opta pentru una obișnuită.

„Dorim ca, în continuare, cele două tipuri de documente să poată fi eliberate și pentru copiii sub 14 ani, la cererea părinților”, a arătat Carmen Dan, care a precizat că pentru copiii sub 12 ani nu se va solicita amprentarea.

Carmen Dan a mai arătat că primele documente de acest fel vor fi eliberate, la cerere, cetățenilor care vor dori acest lucru, pe măsură ce vor expira cele vechi.

(Agerpres/FOTO arhivă ziare.com)

Împarte cu prietenii tăi: