Bună ziua, numele meu este Tunde Kovacs și sunt o persoană energică, dinamică și plină de viață.

Am absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, ulterior am terminat masterul la aceeași Universitate, cu specializarea în APS (Antrenament Performanță Sportivă).

În prezent sunt instructor de grup fitness la World Class și predau o gamă diversă de clase, precum: Bosu, Step, Interval, C-Core, Metabolic Workout.

BOSU!

Astăzi doresc să vă prezint o nouă clasă, clasa de BOSU. Este o nouă senzație în materie de sport, pentru că este un antrenament mult mai distractiv și mai eficient decât clasele obișnuite și ne tonifiază întregul corp.

Denumirea BOSU vine de la Both Sides Up și se referă la accesoriul utilizat în timpul antrenamentului – o semisferă cu diametrul de 65 de cm și o greutate de 7 kg.

Practic, cu ajutorul ei, se lucrează toate grupele musculare, având în plus și un rol activ în menținerea și dezvoltarea echilibrului.

BOSU, prin modul în care e construit, vă impune să vă mențineți centrul de greutate pe o suprafață instabilă, punând în mișcare grupe musculare diferite față de cele pe care le-am folosi pentru aceleași exerciții executate pe sol.

Acest antrenament se adresează tuturor categoriilor de participanți la clase, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire fizică.

Este foarte eficient atât pentru persoanele care își doresc o tonifiere a musculaturii sau să scape de kilogramele în plus, cât și pentru cei care vor să își îmbunătățească postura corpului sau să facă mișcare într-un mod plăcut.

Ca structură, clasa de BOSU are o durată de 60 de minute și este împărțită în două părți: prima parte este dedicată încălzirii și a efortului de tip cardio, cu accent pe grupele musculare inferioare ale corpului, prin exerciții dinamice.

Cea de-a doua parte este concepută pentru un efort de tip anaerob, de tonifiere (cu greutăți) a brațelor și abdomenului. În permanență, menținerea echilibrului este foarte importantă.

Printre principalele beneficii ale claselor de BOSU se numără: dezvoltarea echilibrului, îmbunătățirea rezistenței la efort prin întărirea mușchilor implicați în respirație, tonifierea tuturor grupelor musculare, dezvoltarea forței și a stabilității.

Datorită tuturor acestor beneficii, începând cu anul 2015, am ales să predau acest tip de antrenament funcțional, obținând în același an certificările de instructor acreditat internațional de BOSU (BOSU Complete Workout System, Bosu 3D XTREME, Bosu Advanced Functional Training), organizate de Move On Fitness Education, sub coordonarea atentă a Izabelei Lăcătuș, căreia îi mulțumesc din suflet pentru profesionalismul, implicarea și dăruirea ei.

Izabela Lăcătuș este primul Master Trainer din România certificată oficial de BOSU, unul dintre principalii profesori de aerobic ai școlii Move On și cu un palmares impresionant în gimnastică. Pentru a vă convinge de eficiența antrenamentului, am rugat-o pe Izabela să ne spună câteva lucruri legate de beneficiile pe care le aduce această clasă.

Iată ceea ne-a împărtășit despre experiența ei și despre antrenamentele de BOSU:

Dau din mâini si din picioare de când mă știu… Am început gimnastica la 6 ani, sunt multiplă campioană mondială și europeană la Gimnastică Aerobică, cu aproximativ 100 de medalii adunate în cei 24 de ani de sport.

Cariera de instructor de aerobic a început în mod natural în momentul în care am decis să închei cariera de sportiv de înaltă performanță. În timpul săptămânii, am clase în 7 dintre centrele World Class, și sunt coordonator grup fitness la 6 dintre centrele World Class.

Pentru că la momentul în care m-am apucat eu de clase de BOSU în România nu exista educație de formare, m-am decis ca eu să fiu aceea ce aduce aceste training-uri pe meleagurile noastre.

Ca Master Trainer BOSU și profesor al Școlii de Fitness Move On, am week-end-uri când țin cursuri de formare a instructorilor de aerobic/fitness și cursuri de specializare Bosu Complete Workout și 3D-XTREME Powered by BOSU, dar și alte workshop-uri cu acest accesoriu.

Antrenamentul cu Bosu are multiple beneficii, pe lângă calitățile de bază: forță, viteză, îndemânare/coordonare, rezistență, flexibilitate și echilibru. Doar ca să putem sta pe el avem nevoie să ancorăm/încordam toată zona Core. Având 7 kg, îl putem utiliza ca și greutate, dar și ca salteluță, abdomenele pe el fiind foarte eficiente.

Eu vă aștept să încercați clasa de BOSU, și vă promit că vă veți simți minunat, alături de oameni dornici de mișcare, iar starea de bine e garantată!

Nu lăsați să treacă nicio zi fără sport! Nu găsiți scuze bune pentru a amâna să vă faceți un abonament la o sală de sport! Merită să profităm de fiecare moment pentru a deveni mai sănătoși, mai în formă, mai plini de viață!

Împarte cu prietenii tăi: