Ca şi săptămâna trecută, la Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Caraş-Severin şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului Reşiţa, a avut loc un nou protest spontan cu privire la discriminările salariale pe care le suportă angajaţii celor două instituţii.

Angajaţii au ieşit în intervalul 10-12 în faţa instituţiilor pe care le reprezintă, iar în acest interval, activitatea cu publicul a fost întreruptă.

„Din 2010 nu a mai fost făcută nici o mărire de salariu, deşi protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică. Chiar dacă la nivelul ţării, angajaţii celor două instituţii, Garda de Mediu şi Protecţia Mediului sunt în număr mic, de numai 2.700 de persoane, au o misiune foarte importantă. Acest domeniu reprezintă mari vulnerabilităţi, riscuri şi priorităţi impuse de Strategia Naţională de Apărare pentru perioada 2015-2019”- a afirmat comisarul–şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin, Gheorghe Muntean.

Acţiuni similare au avut loc astăzi în mai multe judeţe din ţară .

Peste două zile, în şedinţa Colegiului naţional al sindicatului Sed Lex din care fac parte şi angajaţii celor două instituţii de mediu se va propune trecerea la grevă generală pe termen nelimitat -a mai precizat comisarul Gheorghe Munteanu.(Daniela Tudor)

Împarte cu prietenii tăi: