Eroii greci şi români care au căzut în luptele din martie 1821 au fost comemoraţi sâmbătă, 25 martie, la Dră­gă­şani, de Uniunea Elenă din Ro­mânia, în prezenţa reprezentanților comunităţilor greceşti din Craiova, Calafat, Târgoviște, Ploiești, Pitești, Constanța, Tulcea, Bacău, Dr. Tr. Severin, a amba­sa­do­rului Republicii Elene în România,  E.S. domnul  Vassilis Papadopoulos și ambasadorului  Republicii  Cipru în România  E.S. domnul  Dimitris Hatziargyrou. Au participat, de asemenea, prefectul județului Vâlcea, Florian Marin și subprefectul Aurora Gherghina, primarul municipiului Drăgășani, Cristian Nedelcu și alți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

11

Evenimentul s-a desfășurat la Monumentul eroilor greci din Cimitirul Eternitatea din Drăgăşani, unde  au fost intonate im­nurile naţionale ale Greciei şi României și au fost depuse coroane din partea ambasadelor elenă și cipriotă, a U­ni­u­nii Elene din România, Primăriei din Drăgăşani, Prefecturii Județului Vâlcea  la monumentul eroilor greci  precum şi la monumentul eroilor români căzuţi în cele două războaie mondiale.

12

O gardă de onoare a  prezentat onorul militar. Acțiunea  de la Drăgăşani face parte dintr-o serie de evenimente care marchează  Ziua Na­ţi­o­nală a Greciei – 25 martie 1821, evenimente organizate la nivelul întregii ţări de cele 25 de comunităţi elene teritoriale, un proiect inițiat de Uniunea  Elenă din Ro­mânia , după cum a declarat președintele organizației,  deputatul Dragoş Ga­briel Zisopol.

1314

Ludovic Vulea – Radio România Oltenia Craiova

Împarte cu prietenii tăi: