Municipalitatea începe campania de stârpire a şoarecilor şi şobolanilor din municipiul Brașov.

Primăria Brașov anunță demararea campaniei de deratizare pe domeniul public şi privat al municipiului Brașov, în perioada 3.04.2017 – 7.04.2017. Substanța utilizată va fi Deration Pellet, care are substanța activă bromadiolone. Produsul se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății și face parte din grupa Xn de toxicitate.

Reprezentanții Municipalității brașovene fac un apel către toate cabinetele veterinare de pe raza Municipiului Brașov, ca în situația în care apar ingerări accidentale de raticide în rândul animalelor, antidotul este vitamina K. Pentru ca activitățile de deratizare să fie eficiente, acestea trebuie efectate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public și privat, cât și la toți utilizatorii de pe raza Municipiului Brașov. În acest sens, Municipalitatea face un apel către cetățeni, asociații de locatari sau proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de deratizare pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea derulată de Primăria Brașov.

În cazul în care, în perioada 3.04.2017 – 7.04.2017, condițiile meteorologice vor impiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a deratizării va fi reprogramată.

Vali Blajovan – Radio Mures

Împarte cu prietenii tăi: