31 martie este termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale pe primul semestru al anului, la clădiri, terenuri și auto.
Dacă se plătește integral impozitul pentru tot anul, se acordă o bonificație atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.
Șefa Serviciului de impozite și taxe, persoane juridice, din cadrul Primăriei Tîrgu-Mureș, Rodica Șimon:

„Termenul scadent de plată pentru semestrul I 2017 este 31 martie. Pentru plata integrală a tuturor obligațiilor de plată constând în impozit clădiri, impozit teren, impozit auto, se acordă o bonificație de 10%.”

31 martie este termenul limită și pentru depunerea rapoartelor de evaluare a clădirilor de către toți contribuabilii.
Persoanele juridice înregistrau în evidențele contabile aceste rapoarte, însă de anul trecut, prin modificarea Codului Fiscal, ele nu mai sunt evidențiate în contabilitate, în schimb trebuie depuse la primărie.
Revine șefa Serviciului de impozite și taxe, persoane juridice, din cadrul Primăriei Municipiului Tîrgu-Mureș, Rodica Șimon:

„Este și termenul pentru rapoartele de evaluare pentru stabilire valoare impozabilă în vederea aplicării cotei de impozitare mici. Aceste rapoarte se întocmesc în cazul persoanelor juridice din 3 în 3 ani pentru a beneficia societățile de cotă mică de impozitare. Este prevedere legală iar în ca contrar, de nedepunere a rapoartelor de evaluare se aplică o cotă mai mare de impozitare care este 7,5% din ultima valoare declarată. În cazul depunerii acestor rapoarte de evaluare, cota de impozitare este de 1,8% din valoarea stabilită de către evaluator.”

În această săptămână, toate ghișeele sunt deschise la sediul Primăriei Tîrgu-Mureș, un alt punct de plată fiind în cartierul Tudor, în Complexul Diamant.
Posibilități de plată sunt și on-line prin ghiseul.ro sau prin transfer bancar.

Cristina Bulbescu – Radio Mures

Împarte cu prietenii tăi: