Trei români care locuiesc în Anglia spun că au descoperit imaginea tatălui lor, care a decedat între timp, pe pachetele de ţigări care se vând în mai multe ţări din Uniunea Europeană.

Avocatul din acest caz susţine că pagubele morale ar putea fi de milioane de euro dacă se dovedeşte că imaginile sunt într-adevăr ale bărbatului şi au fost folosite fără acordul familiei.

Discutăm de imaginea unui bărbat întins pe un pat de spital, intubat, îmbrăcat într-un tricou alb. În 2014 când a intrat în vigoare directiva europeană ce transpunea aceste imagini horror, tatăl lor a fost internat, a suferit o intervenţie chirurgicală pentru care a fost necesară o anestezie totală.

O să dăm în judecată în principal Ministerul Sănătăţii, vom chema în garanţie Spitalul din Cluj, directorul de acolo, pe toţi care s-au ocupat de respectiva intervenţie chirurgicală şi probabil vom încerca să atragem şi răspunderea societăţilor producătoare de ţigarete care au folosit această imagine pe pachetele lor de ţigări. (Adrian Cuculis, avocat, declaraţie DigiTv)

Producătorii de ţigarete se apără şi spun că au acţionat conform legii de transpunere a directivei tutunului, modificată în noiembrie 2016.

Împarte cu prietenii tăi: