Medicii români care vor să se întoarcă în ţară vor avea la dispoziţie, de astăzi, un centru coordonat de Ministerul Sănătăţii, unde vor primi informaţii care să îi ajute să profeseze din nou în România.

Ministrul de restort, Florian Bodog, a spus că are deja semnale din Germania şi Anglia privind întoarcerea unor doctori, după anunţul privind majorarea salariilor în sistem, dar şi în contextul creat de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Florian Bodog: Prin programul de guvernare am prevăzut şi am înfiinţat, în cadrul Ministerului Sănătăţii, Centrul Naţional de Resurse Umane, care de luni va funcţiona, îl vom încadra cu personal şi vom acorda asistenţă tuturor medicilor care doresc să se întoarcă în ţară, indiferent dacă şi-au făcut specializarea la noi sau în altă parte.

Florian Bodog a mai precizat că Centrul Naţional de Resurse Umane, aşa cum se va numi instituţia, îi va ajuta pe medicii români, indiferent că şi-au făcut specializarea în ţară sau în străinătate.

De altfel, la Londra, unde lucrează mulţi medici români şi asistente medicale, guvernul este supus unei presiuni intense în Parlament pentru a le garanta locurile de muncă europenilor angajaţi în sistemul public de sănătate britanic. Presa locală a scris că lipsa de medici este acută în Marea Britanie şi că numărul specialiştilor europeni care au părăsit sistemul a crescut dramatic în ultima parte a anului trecut.

(Agerpres/FOTO arhivă fortcapitalresources.com)

Împarte cu prietenii tăi: