Starea copilului de 8 ani adus în stare gravă joi seară, 30 martie, la Spitalul de Copii din Cluj este stabilă, medicii rămân precauţi în privinţa prognosticului, dar sunt mai optimişti decât vineri 31 martie.

Conform directorului medical al instituţiei medicale, Călin Lazăr, „sindromul de compartiment”, care ar fi putut duce la comprimarea iremediabilă a unor structuri vasculare şi nervoase este sub control. Copilul este stabil, intubat în continuare şi ventilat mecanic. Primeşte antibiotice şi medicaţie vasoactivă şi nu a mai necesitat transfuzii.

Băiatul în vârstă de 8 ani prezenta  aproximativ 30 de plăgi cauzate de muşcături iar din informaţiile poliţiştilor a reieşit că minorul a fost atacat de 4 câini, în incinta unei societăţi comerciale din Câmpia-Turzii, cel mai probabil după ce a sărit gardul.

Copilul a fost supus unor operaţii îndelungi, în primul rând pentru coaserea rănilor, dar şi pentru plastia zonelor celor mai afectate. Medicii spun că nu au mai întâlnit în cariera lor un astfel de caz.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele exacte în care a avut loc incidentul.

Împarte cu prietenii tăi: