Asociaţia Română de Istorie a Presei, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla au organizat la Cluj-Napoca ediţia a X-a a CONGRESULUI NAŢIONAL DE ISTORIE A PRESEI cu tema Tradiţii ale presei religioase din România.

IPS Andreicuţ

Deschidere Cătălin Negoiţă

 

 

 

 

 

 

Au participat cercetători, cadre didactice universitare, bibliotecari de la Universităţile din Bucureşti, Iaşi, Craiova, Oradea, Arad, Timişoara, Galaţi, Constanţa. Au participat şi cercetători reputaţi din Republica Moldova, de la Universitatea de Stat a Moldovei, de la Institutul de Istorie, Academia de Ştiinţe a Moldovei şi de la Muzeul  Naţional de Istorie a Moldovei, Chişinău.

Obiectivul principal al asociaţiei este acela de a de a stimula interesul comunităţii ştiinţifice în privinţa istoriei presei, de a încuraja cooperarea şi crearea unei reţele de cercetare în acest domeniu, precum şi de a asigura un cadru de dezbatere academică pe tema istoria presei.

Conform unei tradiţii a asociaţiei, congresele se deschid cu o conferinţă susţinută de un membru al Academiei Române. La această ediţie conferinţa inaugurală a fost susţinută de Acad. Prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, Rectorul Universităţii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, tema fiind Reflectarea în presa contemporană a trecutului românilor.

Acad Ioan Aurel Pop

 

 

 

 

În context au fost acordate Diplome Aniversare membrilor fondatori ai ARIP.

A consemnat Gabriela Rusu-Păsărin, Grupul operativ, Departamentul Studiourilor Regionale, Societatea Română de Radiodifuziune

Aurelia Lăpuşan MARIAN PETCUIlie RAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gabriela

Împarte cu prietenii tăi: