Produsele alimentare româneşti respectă standardele de calitate în vigoare – după cum reiese din testele făcute de experţii sanitar-veterinari şi pentru protecţia consumatorului.

Au fost verificate 175 de probe de lapte, carne, miere, conserve, legume şi fructe din 11 hipermarketuri.

Marfa provenea din ţări ale Uniunii Europene, precum Germania, Spania Italia, Franţa şi Danermarca.

La analizele de laborator nu au fost găsite depăşiri ale valorilor înscrise pe eticheta obligatorie.

Singurul produs la care s-a descoperit o depăşire a procentului de fructoză admis şi a fost retras de pe piaţă, deşi nu punea în pericol sănătatea umană, a fost un tip de miere polifloră din Franţa

„Dintr-un lor de 11 probe analizate unul s-a dovedit a fi neconform cu o depășire de peste 50% cu un coefficient enzimatic care ne precizează condiția fructozei, fructoza fiind principal component chimică care se regăsește în miere. De menționat că această depășire nu produce un efect imediat asupra stării de sănătate, dar este o depreciere calitativă care produce la rândul lui o depreciere asupra structurii produsului”, a declarant preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu.

Între timp, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a adresat o scrisoare omologilor săi din Italia, Belgia Olanda şi Franţa în care le solicită să permită experţilor din ţara noastră să preleveze probe din produsele lor alimentare pentru a verifica dacă cele de la noi au într-adevăr un standard inferior, aşa cum s-a vehiculat.

Împarte cu prietenii tăi: