Un grup de turişti din Statele Unite ale Americii au fost printre primii care s-au arătat încântaţi de noua ofertă turistică “Mic dejun la Margina”.

Asociaţia pentru Promovarea şi Promovarea Turismului Timiş a lansat proiectul pilot de promovare turistică a județului ”Mic dejun la Margina”.

Reprezentanţii InfocentruluI Turistic Margina au identificat câteva familii şi pensiuni, dispuse să se implice în acest proiect. Micul dejun tradiţional înseamnă brânză de oaie și de vaci, ouă de casă fierte, cârnați afumați păstrați în untură, cu murături de casă, smântână, caș cu ceapă verde, plăcinte cu nuci, cu miere, cu brânză sau cu fructe. După micul dejun, drumeții vor porni să descopere frumusețile zonei pe un traseu de 18 km ce poate fi străbătut, în circa cinci ore pe jos, cu bicicleta sau cu căruța.  Potrivit reprezentanților APDT Timiș, în zonă au ajuns și douăzeci de turiști americani care au fost captivați de ceea ce au găsit.

Margina este o localitate din estul județului Timiș, situată la limita cu județele Arad și Hunedoara, într-o zonă cu peșteri, lacuri, păduri montane. În apropiere se află şi cinci biserici din lemn de trei veacuri, declarate monumente de patrimoniu.

Foto: Agerpres

Împarte cu prietenii tăi: