Comisiile reunite pentru cultură din Senat şi Camera Deputaţilor au respins Raportul de activitate al Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anul 2016, chiar dacă au recunoscut performanţele editoriale ale instituţiei.

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, social-democratul Lucian Romaşcanu, a propus respingerea acestui raport din cauza problemelor de etică şi integritate legate de unele persoane aflate în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, a precizat că PNL va vota în favoarea Raportului SRR, apreciind că 2016 a fost unul dintre cei mai buni ani ai Radioului.

Activitatea Societăţii Române de Radiodifuziune a mai fost apreciată şi de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a arătat că Radio România şi-a îndeplinit misiunea şi a evidenţiat echidistanţa editorială demonstrată pe parcursul celor două campanii electorale de anul trecut.

Rapoartele de activitate ale SRR pentru ultimii patru ani se află pe ordinea de zi de miercuri, 26 aprilie,  a şedinţei plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

 

Radio România Actualităţi

Împarte cu prietenii tăi: