Preşedintele Klaus Iohannis face astăzi o vizită în judeţul Suceava. Şeful statului se va întâlni cu aleşii locali din regiune şi va discuta cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

La ora 11:00, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni la Aeroportul Internaţional Ştefan cel Mare din Suceava cu reprezentanţii clusterului regional inovativ de bioeconomie Suceava-Botoşani.

Aici vor avea loc discuţii despre perspectivele de dezvoltare privind agricultura şi dezvoltarea durabilă.

Scopul întâlnirii este stimularea întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi sprijinirea producătorilor din zona Suceava-Botoşani care îşi desfăşoară activitatea în sectorul bioeconomiei, siguranţei alimentare a populaţiei şi protecţiei mediului.

De la ora 12:00, preşedintele României va participa la dezbaterea intitulată „Modernizare, dezvoltare, descentralizare”, care va avea loc la Teatrul Municipal Matei Vişniec din Suceava.

În prezenţa a peste 300 de aleşi locali din regiune vor fi dezbătute principalele probleme cu care se confruntă administraţia publică locală, dar şi soluţiile posibile.

În jurul orei 14:00 este programată vizitarea Mănăstirilor Voroneţ şi Dragomirna. Scopul vizitei este acela de a transmite un semnal în ceea ce priveşte necesitatea păstrării tradiţiilor conunităţilor bucovinene şi a restaurării şi prezervării patrimoniului cultural al Bucovinei. Întâlnirea este organizată de Consiliul Judeţean Suceava. (Rador/ FOTO ziare.com)

Împarte cu prietenii tăi: