Jandarmii au surprins în Constanţa cinci persoane care doreau să vândă, fără să îndeplinească condiţiile prevăzute de lege, 123 pachete de ţigări netimbrate (2460 ţigarete). În plus, trei cartușe în care trebuiau să fie pachete de ţigări, erau pline cu cartoane!

Două echipaje de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile au desfăşurat, duminică, o acţiune punctuală în zona Piaţei Tomis III, unde au surprins cinci persoane, cu vârste cuprinse între 45- 52 de ani, în timp ce încercau să vândă cetăţenilor din zonă 123 pachete de ţigări netimbrate (2.460 ţigarete), fără timbre accizabile, inscripţionate “Marble”, „Fame” „Ashima”, „Compliment” şi „Winston”.

Mai mult, la vederea jandarmilor, una dintre persoane a aruncat pe jos trei cartoane de ţigări. Întrebat de ce le-a aruncat, a răspuns că nu ştie cui aparţin şi că acum le vede pentru prima oară. A fost pus să le deschidă, iar în interiorul acestora erau … cartoane, semn că, probabil, cei care le dețineau intenționau să înșele potențiali cumpărători.

Pe numele suspecților au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României. Actele de constatare şi pachetele de ţigări vor fi predate la IPJ Constanţa, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Foto – IJJ Constanța

Împarte cu prietenii tăi: