Clinica Profilaxis din Timişoara organizează astăzi o întâlnire cu toţi părinţii interesaţi să afle detalii importante despre bolile infecţioase ale copilăriei, în special despre rujeolă.

Acţiunea va avea loc de la ora 17:30, la Centrul Medical de pe Calea Martirilor nr.1. Medicii specialişti de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş vor încerca să le explice părinţilor despre prevenţie şi importanţa vaccinării. Intrarea este liberă.

Vă reamintim că cele mai multe decese din cauza rujeolei, 7 au fost înregistrate în judeţul Timiş. Câte 5 decese s-au înregistrat în judeţele Arad şi Dolj, 3 decese au fost în Caraş-Severin şi unul în Bucureşti.

Valul de îmbolnăviri a fost favorizat şi de lipsa vaccinurilor de pe piaţă. Mai exact ministerul de resort a avut semnat un acord de furnizare de vaccin care a expirat în noiembrie 2016. După această dată, a izbucnit practic epidemia, iar direcţiile judeţene de sănătate au folosit toate rezervele de vaccin.

La sfârşitul lunii martie, acesta nu se mai găsea în 10 judeţe din ţară. În acest momenţ în Ilfov, Vrancea, Tulcea, Satu Mare, Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Botoşani şi Argeş stocurile sunt terminate, iar alte judeţe au un număr limitat de fiole şi aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să rezolve această problemă.

Daiana Roşca – Radio Resita

Împarte cu prietenii tăi: