Societatea Filatelică „Bistrițeana” a marcat împlinirea a 140 de ani de la declararea independenței de stat a României prin organizarea expoziției filatelice naționale „Virtus Romana Rediviva”, ajunsă la ediția a X-a, cu exponate distribuite în două locații din Bistrița și la Năsăud.

Cea mai mare parte a valorilor filatelice sunt expuse la Arhivele Statului din Bistrița. Majoritatea colecțiilor filatelice expuse sunt cu tematică militară.

La parcurgerea acestei expoziții veți vedea două exponate de o valoare deosebită, votate cu aur anul acesta: un exponat de cartofilie, al unui coleg de-al nostru din Bacău și încă unul, de open, cu piese, să le spunem așa, combinate – timbre, cărți poștale, medalii. (Ion Stancu)

La vernisajul expoziției de la Arhivele Naționale din Bistrița au asistat și câțiva elevi, unii dintre ei pasionați de filatelie:

Sunt lucruri pe care nu le vezi în fiecare zi. De exemplu, acest exponat este o maximă, adică pe plicul poștal există o ștampilă, un timbru și cartea poștală în sine, care au aceeași temă, în cazul nostru cu Mănăstirea Putna, cu Ștefan cel Mare. Pasiunea pentru filatelie mă ajută în cultura generală și poate ajuta pe oricine. (Cristian, elev)

expozitie filatelica2

Expoziția filatelică „Virtus Romana Rediviva” poate fi vizitată la Bistrița și Năsăud până pe 14 mai.

 

Florin Săsărman – Radio Cluj

Împarte cu prietenii tăi: