UPDATE ora 08:15 – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează la această oră percheziţii la Consiliul Judeţean Iaşi, vizată fiind Societatea Comercială de Administrare a Drumurilor Judeţene.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Eliza Chirica, a precizat că procurorii DNA efectuează percheziţiile în urma unei plângeri depuse în luna octombrie, anul trecut, de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa.

În sesizare, se semnala faptul că lucrările de modernizare la drumul Iaşi – Ţibăneşti nu au respectat contractul şi standardele în vigoare, fapt confirmat în urma unui audit efectuat de inspectorii de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi.

Totodată în respectiva plângere este semnalat faptul că firma care a efectuat modernizarea drumului Iaşi – Ţibăneşti nu a îndeplinit nici prevederile contractelor de deszăpezire. Vizată este Compania TED Construct şi lucrările pe care aceasta le-a efectuat în judeţ. (Radio Iaşi/Constantin Mihai)


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează, la această oră, percheziţii la Consiliul Judeţean Iaşi, fiind vizată activitatea celor de la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Judeţene.

Purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi, Vlad Ciobanu, a confirmat că procurorii DNA au descins la sediul instituţiei şi ridică documente.

Din primele informaţii, ar fi vizată activitatea celor de la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Judeţene şi respectiv contractele încheiate în cadrul acesteia în ultimul an.

În acest moment acțiunea este în desfășurare.

Vom reveni cu informaţii. (Agerpres/ FOTO puterea.ro)

Împarte cu prietenii tăi: