Şi Colegiul Farmaciştilor din Caraş-Severin se alătură campaniei de colectare a inhalatoarelor folosite direct de la pacienţii care suferă de boli respiratorii!

Această campanie are scopul de a reduce emisiile cu efect de seră şi amprenta de carbon şi de a proteja sănătatea populaţiei, prin evitarea contaminării solului cu potenţiale virusuri rămase pe dispozitivul inhalator. Astfel, în fiecare farmacie din Caraş-Severin va exista un coş în care pot fi depozitate aceste inhalatoare folosite. Preşedintele Colegiului Farmaciştilor, Pavel Roşca explică:

Am hotărât să încurajăm returnarea acestora pentru că sunt foarte mulţi pacienţi cu diverse boli respiratorii. Noi ne mobilizăm şi o să punem afişe în fiecare farmacie. Oamenii trebuie să vină pentru că doar aşa, prin astfel de acţiuni ne putem proteja sănătatea şi mediul înconjurător”, ne-a declarat preşedintele Colegiului Farmaciştilor, Pavel Roşca.

În România, dacă fiecare pacient cu boli respiratorii ar aduce inhalatoarele folosite în punctele de colectare, pentru incinerare ecologică, s-ar elimina peste 11.000 tone de CO2 , într-un an.

Sursă foto: brasoveanul.ro

Daiana Roşca – Radio Resita

Împarte cu prietenii tăi: