Un eveniment inedit, inclus în programul ediţiei din acest an a Zilelor Oraşului Satu Mare, va avea loc sâmbătă, 27 mai.

De la ora 15:00, sătmărenii care au condiţie fizică bună, sunt aşteptaţi să se întreacă în urcarea celor 15 etaje ale Palatului Administrativ. Concursul, denumit de organizatori Cursa Palatului, este primul de acest fel din regiunea de nord-vest a ţării, precizează Butka Gergo, consilier pe probleme cultural-artistice în cadrul Primăriei Satu Mare:

Satu Mare este primul oraş din regiunea de nord-vest care organizează o astfel de competiţie. Dacă tot avem în oraşul nostru Palatul Administrativ, una dintre cele mai înalte construcţii civile din România, ne-am gândit că o astfel de competiţie este o provocare pentru sătmărenii care se vor încumeta să alerge pe scări pentru a ajunge primii la etajul 15. (Butka Gergo)

Palatul Administrativ din Satu Mare a fost construit între anii 1972 -1984, are o înălţime de aproximativ 90 de metri şi este una dintre cele mai înalte construcţii civile din România.

 

 

Stela Tudor – Radio Cluj

Împarte cu prietenii tăi: