Bugetarii nu vor mai primi vouchere de vacanţă, de la 1 iulie.

O decizie de luni, 29 mai, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, arată că tichetele de vacanţă pot fi acordate doar dacă există alocări bugetare pentru ele, în bugetul de stat şi în cele locale. Iar în proiectul de buget aprobat la început de an nu sunt bani alocaţi.

Cristian Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Turismului şi actual preşedinte al Asociaţiei Litoral – Delta Dunării a declarat că acest fapt va însemna un minus pentru turism:

Înseamnă mai puțini bani cheltuiți de români în vacanțe și atunci când discutăm de aceste tichete de vacanță, discutăm de faptul că am avea un popor mai odihnit, ar fi vorba de cei care lucrează și care, de obicei, nu pleacă în vacanță din cauză că nu-și bugetează aceste vacanțe. Este clar că un angajat care nu pleacă în concediu, când se întoarce la serviciu, nu are aceeași capacitate. Din punct de vedere fiscal, o mare parte pleacă în vacanță, dar se duc în zona de turism la negru sau la gri, zonă care nu este fiscalizată. Cu aceste tichete de vacanță nu au cum să meargă numai pe zonă fiscalizată. (Cristian Bărhălescu, fost secretar de stat în Ministerul Turismului)

 

Radio Constanța

Împarte cu prietenii tăi: