Despre polițiști se spune că nu prea ar avea simțul umorului și că bancurile făcute pe seama lor… nici vorbă să îi amuze. Există, însă, cel puțin o excepție: agent-șef principal Aurelian Iulius Șuță, recent retras din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, serviciul criminalistic. Nu numai că are haz, are și subtilitate, idei artistice, … și talent din belșug. Dovada? Este singurul polițist din țară, licențiat în arte vizuale.

Artistul gorjean, a cărui semnătură artistică este ŞAI, a debutat în caricatură în urmă cu peste 25 de ani. Are numeroase expoziții personale, dar a participat și a fost premiat la multe saloane de umor din țară și străinătate.

 

Liber de obligații deontologice – cum îi place să spună atunci când se referă la proaspăta sa pensionare, la numai 51 de ani – Aurelian Iulius Șuță a fost, de curând, la Craiova, cu o nouă expoziție: lucrări cu teme politice, sociale, satire de salon și grafică satirică de actualitate.

Prezenţă importantă, prin expoziţii personale la mai toate saloanele naţionale de umor, ŞAI suportă cu stoicism calitatea de a fi un artist printre polițiști și un polițist printer artiști, aşa cum se declară şi în emisiunea realizată de Simona Lica.

Mai multe despre umor, satiră  şi personalitatea artistului Aurelian Iulius Șuță, aflaţi din emisiunea România de nota 10, difuzată pe frecvenţele posturilor  Radio România Regional.

Realizator: Simona Lica

Studioul: Radio România Oltenia Craiova

Împarte cu prietenii tăi: